Logotip de Adolescents.cat

‘Ni una más’, la sèrie de Nicole Wallace i Clara Galle que posa el focus en les agressions sexuals

per Adolescents.cat, el 4 de juny de 2024 a les 11:00

Basada en la novel·la de Miguel Sáez Carral, ‘Ni una más’ ja ha superat altres sèries com ‘Els Bridgerton’ o el fenomen de ‘El caso Asunta’. Protagonitzada per les actrius Nicole Wallace i Clara Galle, retracta la generació Z i parla de temes de gran rellevància social com la violència masclista, les relacions tòxiques, el bullying i els problemes de salut mental.

La primera escena ja ho diu tot. Alma, una adolescent de 17 anys, penja una tela blanca davant de l’institut amb un missatge: “Vigileu. Aquí dins s’amaga un violador”. Des de l’interior del centre educatiu, centenars d’alumnes fixen la mirada en ella. En lloc de creure-la, però, la jutgen.


Aquest cas posa de manifest el que moltes dones senten quan denuncien una agressió sexual i que les porta a tenir “por” a explicar-ho.
En aquest camí per reflectir aquest problema, la sèrie també explica la importància de tenir una xarxa de suport i el paper de la joventut en la lluita contra la violència masclista. I és que en vuit episodis, la sèrie també ensenya la solidaritat entre dones i el sentiment de comunitat.


‘Ni una más’ parla d’abusos sexuals, però també de relacions tòxiques com la que tenen Nata (Aücha Villaverde) amb Alberto. El perosnatge que interpreta Gabriel Guevara no té en compte els seus dessitjos i intenta vendre una relació romàntica quan en realitat està abusant a la millor amiga de la seva novia sota un perfil fals.

Aquest nou projecte de Netflix, ja s’ha fet viral a les xarxes socials i mostra un cop més la necessitat de parlar de temes actuals que porten la societat a reflexionar.
No és el primer cop que una sèrie adolescent posa el focus en els abusos sexual, ‘13 reasons why’ o l’escena de l’autobús de ‘Sex Education’ en la qual Aimee ha de suportar com un home es masturba.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: