Logotip de Adolescents.cat

Què signifiquen els teus somnis eròtics?

per Redacció, el 1 de juny de 2024 a les 21:00

Ja sigui que estàs en una relació, coneixent algú o solter/a segurament algun cop hauràs tingut somnis eròtics. Si saps de què parlem, estaràs recordant aquell somni que vas tenir i potser quan et vas despertar et vas preguntar per què aquella persona es va colar dins dels teus somnis.


La psicoterapeuta Hilda Bruke, explica en el seu llibre ‘The Phone Addiction Workbook’ quins són els somnis eròtics més comuns i el seu significat. “Que les persones somiïn amb el sexe és el més normal. Somies amb l’escola, els amics…També és normal fer-ho amb el sexe”, diu Bruke. A continuació expliquem el significat d’alguns dels somnis més comuns explicats per l’escriptor Vicente Sancho Guijarro en el seu llibre ‘El significado de los sueños’.

  • Què significa somiar en tenir sexe amb algú que vam conèixer en el passat?

Somiar que has tingut sexe amb algú que no has vist en anys o amb algú del teu passat pot ser més simbòlic. Si mai t'has imaginat enrotllant amb aquesta persona, el significat pot ser més profund.


"Pensa: què representa aquesta persona? Com era a l'escola? Com et sents al respecte? Era algú del teu passat com el teu ex? "Somiar en tenir sexe amb algú del teu passat o amb el teu ex pot ser una forma que té el teu cervell d'alertar-te sobre una relació actual que està reproduint els mateixos patrons que vas experimentar amb aquelles persones del passat", suggereix Guijarro. "Pot ser que algú en la teva vida actual estigui produint sentiments similars als que vas sentir durant la relació amb aquella persona antiga", afegeix.

  • Què significa somiar que tens sexe amb un/a 'celebrity'?

Somiar a tenir sexe amb algú famós és el més simbòlic i comú. En gran mesura, el que pensem dels famosos no és cert; projectem certes qualitats en ells i aquestes es veuen reflectides en els nostres somnis com a fantasies sexuals. Si el teu somni és amb una persona famosa que t’agrada és normal, però del contrari hauries de pensar què et transmeten en el fons.

  • Somiar que tens relacions amb algú que no és la teva parella

Somiar a tenir sexe amb algú que no sigui la teva parella o somiar amb una infidelitat no significa necessàriament que siguis infeliç o vulguis tenir sexe amb una altra persona que no sigui la teva parella. És important saber amb qui estàs “enganyant” a la teva parella en somnis. Si és una persona que simplement 't'agrada', no necessites preocupar-te, és pur desig sexual.
Però si estàs imaginant-te enrotllant amb una persona 'aleatòria' a qui mai has vist amb desig sexual, has de pensar què representa aquesta persona. Pregunta't també què associes a aquesta persona. Descobrir-ho t'ajudarà a entendre per què estàs somiant que et vols acostar amb ella.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: