Logotip de Adolescents.cat

Treure’s el condó sense consentiment és delicte: què és l’'stealthing'?

per Redacció, el 30 de maig de 2024 a les 17:00

El Tribunal Suprem ha conclòs que treure’s el preservatiu a amagades, o no utilitzar-lo durant una relació sexual tot i haver-ho pactat prèviament amb l’altra persona, és un delicte d’agressió sexual. Aquest és el primer cop que el Suprem dicta una sentència que reconeix aquesta pràctica com un delicte.


El Suprem ha arribat a aquesta conclusió a partir d’un cas d’un home condemnat a quatre anys i mig de presó per haver enganyat la seva parella sexual. Tot i haver pactat fer ús del condó, l’home no se’l va posar. A més, va ser diagnosticat d’una malaltia de transmissió sexual i va acabar contagiant la víctima. Els fets van passar a Sevilla i van ser jutjats el 2020, l’home va ser condemnat per “atacar” greument la llibertat sexual de la dona. El Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia també va avalar el delicte i ara és el Suprem qui ho fa.

Què és exactament l’stealthing?

Aquest terme és relativament recent, prové de l’anglès i es tradueix com a “sigil·losament” o “dissimuladament”. Inicialment, es feia servir dins de la comunitat LGTBIQ+ per definir la transmissió del VIH de forma intencionada a través de la retirada del preservatiu, però posteriorment es va ampliar el seu ús i es va començar a usar en les relacions heterosexuals.

Ara, el Tribunal considera que aquesta pràctica és un delicte d’agressió sexual, i és que no només vulnera el consentiment, sinó que s’inclou la possible transmissió d’infeccions de transmissió sexuals, embarassos no desitjats i seqüeles psicològiques.


 

 

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: