Logotip de Adolescents.cat

“He descobert ara que tindré arrugues”: actriu catalana parla dels retocs estètics al cinema

per Redacció, el 28 de maig de 2024 a les 17:00


En el món de la interpretació, les actrius es troben constantment sota la pressió de mantenir una aparença jove i atractiva. De fet, aquesta demanda constant ha fet que al llarg de la història del cinema els retocs estètics siguin una pràctica habitual. Tanmateix, això porta de manifest una problemàtica preocupant: la falta de referents de l’embelliment femení.


Segons explica l’actriu catalana, Laia Manzanares, a La Turra d’Eva, falten referents de l’embelliment femení a les pel·lícules. “Jo crec que hi ha la decisió personal de dir: “jo no em faré cap retoc, no m’operaré” perquè crec que tinc una responsabilitat ètica sent actriu d’ensenyar el que és una pell”, diu Manzanares. 

Segons un estudi recentment publicat per l’Institut d’Estudis Cinematogràfics, un 75% de les actrius de menys de 40 anys a Hollywood han admès haver-se de sotmetre a algun tipus de retoc estètic.

“A mi em molesta que hi hagi actrius que es retoquin potser la cara i no ho diguin. Cadascú pot prendre la decisió que vulgui, però quan ets un referent i estàs representant persones de la vida real…”, explica l’actriu catalana.

De fet, la catalana explica la seva experiència personal amb l’acne: “Clar a mi em passa ara que tinc un brot d’acne amb 30 anys. Però això pot passar? Perquè clar si totes les dones de 30 anys a les sèries i pel·lícules tenen una pell de bebè, no ho sabré mai”, es pregunta.

“He descobert ara que tindré arrugues. Jo mirava les dones actrius d’aquest país i totes estan retocades”, explica.

@someva__ 🌝💉 Acné vs botox: com són els referents femenins al cinema? #laturraEVA #somEVA ♬ original sound - EVA
Està clar que el camí cap a una representació més diversa i autèntica de la bellesa femenina al món de la interpretació és llarg, però cada cop hi ha més referents que alcen la veu per qüestionar els estàndards establers i promoure una imatge de les dones que reflecteixi la seva veritable diversitat. Amb arrugues, marques, acne, o altres signes de bellesa que són totalment normals.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: