Logotip de Adolescents.cat

El mètode ‘negre-vermell-verd’ que t’ajudarà a estudiar

per Redacció, el 29 de maig de 2024 a les 20:00



La Selectivitat 2024 ja és molt a prop i segurament hauràs començat a preparar els exàmens. Potser tens molt de temari per estudiar i estàs una mica sobrepassat/da. Per això, la tècnica del ‘negre-vermell-verd’ et pot ajudar a posar ordre als apunts i també al teu cap.
És un concepte molt senzill en el qual només necessites tres bolígrafs o retoladors d’aquests tres colors per subratllar de manera més creativa i potenciar la retenció d’informació. 

Com expliquen al Confidencial, el vermell serà el color amb el qual, si segueixes aquest mètode, subratllis tots els termes clau, les idees, els autors, les cites i altres qüestions concretes sobre les quals molt probablement t’acabaran preguntant a l’examen. El vermell és el color més atractiu i, segons el mètode, els teus ulls aniran si o si a aquests conceptes.

El verd el faràs servir per subratllar qualsevol cosa que consideris difícil de memoritzar. És a dir, la teoria que és més complicada com dates, enumeracions o qualsevol cosa que sigui més difícil d’entendre. Aquest color no és tant “desafiant” i s’associa a la positivitat, per tant, pots veure les coses diferents.

Finalment, amb el negre aniràs marcant totes les qüestions que no siguin importants, però que et poden servir per entendre una altra idea.

Pot ser que al principi et sentis una mica perdut amb aquesta tècnica dels colors, però t’aniràs adaptant a mesura que vagis aplicant-la progressivament en els teus exàmens. De fet, si ja tens un mètode que et funcioni, endavant! En canvi, si no en tens cap o no saps per on començar, aquest pot ser un bon inici.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: