Logotip de Adolescents.cat

La norma dels dos minuts per deixar de patir amb les tasques pendents

per Redacció, el 27 de maig de 2024 a les 20:00



Tenir una gran quantitat de tasques pendents és antinatural. Això fa que el teu cos reaccioni alliberant cortisol i altres hormones relacionades amb l'estrès, les quals poden embullar la teva ment, enfosquir les teves emocions i, en molts casos, afectar el teu estat d'ànim

No parlem només de tasques com aquell treball d’institut del qual depèn la nota global o un treball de fi de carrera. Fins i tot tasques petites, com ordenar el teu armari o comprar el regal d’aniversari a la teva mare, poden contribuir a aquesta càrrega mental. Doncs bé, quina és la solució? Segons Business Insider, aplicar la regla dels dos minuts potser d’ajuda.

Segons una investigació de l’instructor David Allen, “si una acció es pot fer en menys de dos minuts s’ha de fer en el moment que està definida”. Dit d’una altra manera: no procrastinis quan una tasca es pot acabar ràpidament.

D’aquesta manera evitaràs una acumulació innecessària de tasques tenint la sensació que tens moltes coses per fer i que et portarà moltes hores quan en realitat les pots donar per acabat molt ràpid.

A més, “la sensació un cop acabes una tasca dispara la motivació”. És a dir, aquestes petites tasques que vas acabant et proporcionen pics de dopamina, fet que et donarà impuls a fer d’altres.

"Si fer una tasca et portarà menys temps que processar-la, organitzar-la a la teva agenda i donar-li el seguiment oportú, és molt més eficient fer-ho la primera vegada que està en les teves mans", apunta Allen.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: