Logotip de Adolescents.cat

Quins factors influeixen perquè un petó sigui bo o dolent?

per Redacció, el 25 de maig de 2024 a les 21:00


L’art de fer un bon petó pot semblar senzill, però el seu impacte a les nostres relacions poden ser molt importants. La pornografia o les pel·lícules han complicat la nostra percepció de la intimitat sexual presentant imatges extremes i allunyades de la realitat. De fet, en molts d’aquests espais els petons queden subestimats, però la realitat és que tenen un paper molt important.

Segons la psicòloga experta, Cortney Warren, citada a la revista Psychology Today, els petons són crucials per tenir una vida sexual satisfactòria. Uns petons ben fets poden augmentar l’interès sexual, l’excitació i la satisfacció en una relació. Però, què fa que un petó sigui bo o dolent? Warren identifica quatre factors essencials per determinar la qualitat d’un petó: la sensació física, la connexió emocional, el context i l’experiència emocional. Alguns d’ells els podem controlar i d’altres no, t’ho expliquem.


Sensació Física

La sensació física del petó és fonamental. Una llengua movent-se frenèticament, un excés de saliva o una monotonia en la velocitat i intensitat poden arruïnar l'experiència. És molt plaent trobar algú que realment sàpiga besar.

Connexió Emocional

La connexió amb l'altra persona és crucial. Fer un petó a algú a qui estimes o que t'atrau molt pot elevar la qualitat del petó, fins i tot si no és tècnicament perfecte. La passió i l'amor poden fer passar per alt certs errors.

Context

El context també importa. On va tenir lloc el petó, com hi vau arribar i les circumstàncies que us envoltaven poden influir en la seva qualitat.

Experiència Emocional

L'experiència emocional és probablement la més important. El petó et va fer sentir emocionat o eufòric? Segons Warren, els millors petons evoquen passió, amor o sorpresa. Això és alguna cosa que no pots triar; és la màgia dels petons, de l'afecte i de la sexualitat.

Tot i que pots triar com, on i amb qui et fas un petó, no pots controlar com et farà sentir. Aquesta és la màgia dels petons i de la intimitat: hi ha components que escapen de la planificació, cosa que pot ser una bona notícia per a molts.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: