Logotip de Adolescents.cat

Les novetats d'iOS 18: permetrà controlar l’iPhone amb els ulls

per Redacció, el 24 de maig de 2024 a les 12:00

La pròxima versió d’iOS 18 arribarà amb algunes novetats que semblen extretes d’una pel·lícula de ciència-ficció. La més destacada és la de poder controlar el mòbil amb els ulls.


Segons va anunciar la mateixa empresa en una nota de premsa, aquesta actualització vol ajudar als usuaris amb discapacitats físiques perquè puguin fer ús del seu iPhone o iPad a través de la vista. Una novetat molt important de la qual també podran gaudir altres usuaris.

L’Eye Traccking ofereix una opció per fer servir el dispositiu únicament amb els ulls. A través de la càmera frontal, l’iPhone o l’iPad configura i calibra la imatge de la persona desant les dades per accedir a funcions com botons físics només amb els ulls. Seria com l’ordinador a través del qual Stephen Hawking controlava i podia parlar, però una versió molt més econòmica de la que va pagar el científic.


A més d’aquesta sorprenent novetat, Apple també ha anunciat l’arribada de Music Haptics, una funció que està especialment pensada per a persones sordes o amb dificultats auditives. A través d’un motor hàptic de l’iPhone podran experimentar la música. 

Com funciona? Aquesta funció, que serà exclusiva amb el catàleg d’Apple Music, permetrà “sentir” les cançons a través de tocs, vibracions i textures refinades a l’àudio de la música.
 

 
@adolescents_cat 👀 T’imagines controlar el teu mòbil amb els ulls? 😮 La pròxima versió d’iOs 18 permetrà als usuaris fer servir el mòbil sense mans, només amb els ulls! #iphone #iOs18 #inteligenciaartificial #adolescentscat ♬ original sound - ADOLESCENTS
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: