Logotip de Adolescents.cat

Dos moments crucials perquè la vostra relació funcioni

per Redacció, el 24 de maig de 2024 a les 20:00


Potser, en la fase d’enamorament, en què et trobes encara no t’hagis trobat amb alguns d’aquests moments, però tard o d’hora passarà… No et preocupis perquè un cop arribin poden determinar la salut de la vostra relació. Arribaran moments de discussions i altres de molta felicitat i, segons la revista Psycholody Today, la manera en com actueu dirà si funcioneu o no.


Segons l’experta Tara Denneny “el que importa no és el tema en què esteu en desacord, sinó la manera en com us comuniqueu”. Segons aquesta especialista, existeixen quatre estratègies generals per afrontar les discussions i una és l’opció aconsellada.

La primera d'elles, potser la pitjor de totes, és l'activa-destructiva, on una de les parts o totes dues es dediquen a criticar i amenaçar obertament. La segona d'elles és la passiva-destructiva, on hi ha una indiferència molt perjudicial per a la relació a llarg termini. La tercera d'elles és la passiva-constructiva, en la qual no hi ha una gran comunicació però sí una voluntat de reparar les coses. 

Finalment, la quarta és l’activa-constructiva que es caracteritza pel treball en equip com a mecanisme de solució.

La manera de resoldre les discussions no només determinaran el futur de la vostra relació, també ho faran els moments de màxima felicitat i celebració. Una bona resposta a aquests moments seria la de l’entusiasme, suport i interès. En canvi, si no s’alegra d’una bona notícia o et fa sentir menyspreat/da, hi ha quelcom que no funciona bé.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: