Logotip de Adolescents.cat

Tens por de parlar en públic? Consells per millorar-ho

per Redacció, el 22 de maig de 2024 a les 20:00

La por de parlar en públic es coneix com a glosofobia i és una experiència més comuna del que probablement et penses. Pot afectar a presentacions a l’escola, reunions per fer un treball en grup o fins i tot a parlar davant d’un grup de persones que encara no coneixes gaire.


No només és la sensació de posar-te nerviós quan parles en públic, sinó que sents que el cor et batega molt fort i una barreja d’ansietat i por. Però no et preocupis perquè amb aquests consells i exercicis pots començar a treballar per superar-ho.

De vegades, les causes de la por de parlar davant de gent provenen d’experiències negatives passades, por de ser jutjat o inseguretats en el discurs que vols comunicar.


Et deixem alguns consells per poder treballar en aquest aspecte:

  • Prepara't adequadament: Dedica temps a investigar i organitzar el teu discurs. Practica davant d'un mirall o grava la teva presentació per identificar àrees de millora.
  • Visualitza l'èxit: Imagina una presentació exitosa i visualitza l'audiència responent positivament al teu missatge. La ment no distingeix el que és imaginari de la realitat, per tant, aquesta tècnica és molt poderosa.
  • Utilitza tècniques de relaxació: Abans de parlar en públic, practica tècniques de relaxació com la respiració profunda o el ioga per calmar els nervis. Tot i això, potser sentiràs papallones a l'estómac, però recorda que és l'emoció de sortir de la teva zona de confort i és normal.
  • Comença amb petits passos: Inicia parlant en públic en entorns més còmodes, com amb amics, familiars o petits grups de treball abans d'enfrontar-te a audiències més grans. Augmenta gradualment la dificultat de les situacions de parlar en públic a mesura que et sentis més còmode.
  • Cerca suport: Considera unir-te a grups de suport o prendre classes d'oratòria per obtenir retroalimentació constructiva i compartir experiències amb altres que afronten desafiaments similars.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: