Logotip de Adolescents.cat

Els 5 mites sobre la sexualitat i per què són falsos

per Redacció, el 21 de maig de 2024 a les 21:00

La sexualitat comença a desenvolupar-se a mesura que naixem i evoluciona amb el pas dels anys. És un tema que no només es pot basar en la seva funció reproductiva, sinó que intervenen diversos factors com els desitjos, actituds, fantasies conductes…

Tot i això, la gran quantitat de falsa informació que hi ha a internet, pel·lícules, programes de televisió o pornografia, presenten alguns mites que cal desmuntar per tenir una relació sana amb el sexe.


  1. A l’àmbit del sexe hi ha comportaments normals i anormals

A l’àmbit de la sexualitat la subjectivitat juga un paper fonamental i, per tant, no és correcte parlar de “normal o anormal”. Els gustos i les fantasies són molt amplis i no es poden tancar a un estàndard. No podem preveure que a tothom li agradi el mateix i tampoc no es pot jutjar.

  1. Com més gran sigui la mida, millor

La creença que la grandària del penis influeix sobre la qualitat del sexe està enormement arrelada a la societat. Això succeeix perquè la longitud del membre es relaciona directament amb el concepte de "masculinitat" que existeix en el món actual. 


Tanmateix, la realitat és que la grandària no presenta una correlació directa amb el plaer que es pot obtenir durant una relació sexual; cal tenir en compte altres factors com l'excitació o la grandària de la vagina en l'equació.

  1. L'ejaculació precoç és una qüestió d'inexperiència

És cert que l'ejaculació precoç pot ocórrer amb més freqüència en les primeres vegades, ja que els nervis i l'excitació en mantenir una trobada sexual poden influir en el fet que una persona ejaculi abans del desitjat. Tanmateix, els adults també poden patir aquest tipus de disfunció i hi ha tractaments que poden ajudar a tractar-la.

  1. Només la penetració condueix a l’orgasme

Fals. Tot i que algunes persones amb vagina poden arribar a l'orgasme mitjançant la penetració, la majoria ho aconsegueixen mitjançant l'estimulació del clítoris amb altres pràctiques com la masturbació o el sexe oral. Una comunicació efectiva amb el company o la companya sexual, i parlar del que s'espera de la relació, ajuda a identificar el que l'altre necessita i el que considera un sexe satisfactori.

  1. La masturbació és cosa d’homes

Tot i que aquest tema ha estat un tabú molt més present en les dones que en els homes, en realitat, la masturbació té més avantatges que inconvenients i, de fet, és igual de beneficiosa per a tots dos sexes. Malgrat que es diu que els homes han d'ejacular amb freqüència per evitar dolors als testicles i renovar l'esperma, els beneficis de la masturbació són principalment de naturalesa psicològica; millora l'estat d'ànim i l'humor de manera general.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: