Logotip de Adolescents.cat

«Primer cop», la consulta de la setmana

per Adolescents.cat, el 12 de maig de 2024 a les 08:04
Cada setmana rebem vàries consultes anònimes d'adolescents com tu que tenen problemes de tot tipus: amor, amistats, dificultats personals, estudis, sexualitat, conductes alimentàries...

Com ja sabràs si ets lector/a habitual, a El Consultori, un equip de psicòlogues i sexòlogues expertes resolen dia a dia les vostres preocupacions de manera totalment anònima. Aquí et deixem una de les consultes d'aquesta setmana.


Consulta anònima, noia 15 anys: "Primer cop"



Hola! fa poc vaig mantenir relacions per primer cop (amb protecció), no em va fer gens de mal, però després vaig veure que havia sangrat moltíssim, suposo que és perquè s'ha trencat l'himen, però no ho se. I d'aquí poc vaig al ginecòleg per primer cop perquè tinc una regla molt dolorosa, però em fa por que em pregunten si sóc verge amb la meva mare davant, perquè encara que digui que si, es pot veure que no, ja que a una amiga meva li va passar.


Resposta de la sexòloga del Consultori:



Hola, 

És fantàstic que tinguis aquesta visita amb la ginecòloga. És possible que el sagnat sigués de l'himen (a vegades si el tenim intacte pot sagnar, ni a tothom li sagna, ni tothom en té, ni tothom el té igual). 

No sabem quina edat tens però potser, si la teva mare no t'ho proposa abans, podries plantejar-li que t'agradaria entrar sola a la consulta.

Si no és el cas i no pots o no et sents amb cor de demanar-li que vols entrar sola a la consulta, podries plantejar-te anar a la tarda jove del CAP de la teva zona, a l'ASIR o al Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat, on podran atendre't de forma confidencial i podràs explicar el que et va passara questa primera vegada i aquest sagnat. 

Una abraçada i gràcies per escriure'ns!


Helena Angel
Psicologia - Sexualitat - Parella
www.helenaangel.com


Si tens qualsevol por, dubte o problema ens pots escriure anònimament a través d'aquest formulari especificant si la consulta és de Psicologia general, sexualitat o alimentació i imatge personal:

Fes la teva consulta

Opcional: Si vols rebre un avís per correu electrònic quan es publiqui una resposta, escriu-lo a continuació.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: