Logotip de Adolescents.cat

Com hauries de dormir, segons els experts

per Redacció, el 8 de maig de 2024 a les 10:00
El món es divideix en dos tipus de persones: els que necessiten dormir totalment a les fosques i els que necessiten que entri una mica de llum per la finestra.

Ara, un recent estudi dut a terme per especialistes de la Facultat Feinberg de Medicina de la Universitat Northwestern de Chicago ha revelat que "no dormir amb la persiana baixada del tot pot causar problemes de salut".


I és que resulta que l'exposició a la llum durant la son afecta els nivells de resistència a la insulina al matí següent, la qual cosa influeix en els nivells de glucosa a la sang. Així doncs, augmenta el risc de patir diabetis.

A més, també afecta la regulació cardiovascular, la qual cosa deriva a afeccions més greus a llarg termini com potencials problemes cardíacs o inclús síndrome metabòlica.


Els nivells de melatonina, l'hormona de la son, també es veuen alterats a causa de la llum que processa el cervell. Això fa que mai arribis a dormir amb la profunditat adequada.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: