Logotip de Adolescents.cat

Com superar un desamor quan has sigut l'amant en una relació?

per Redacció, el 1 de juny de 2024 a les 14:00
Quan es produeix una infidelitat, hi ha tres persones afectades: la persona enganyada, la infidel i l'amant.

Tots tenim molt clar que la víctima en aquests casos és la persona enganyada i que la culpable és la persona infidel, però què passa amb l'amant?


Si t'has trobat en aquesta situació, és probable que t'hagis sentit molt sol/a. Tothom et veu com una mala persona per no frenar la infidelitat i ser còmplice d'aquesta. Ningú es para en cap moment a intentar entendre per què ho vas fer ni com et sents.

És molt probable que si vas decidir participar en la infidelitat és perquè tu també vas ser víctima d'una manipulació. El que senties cap aquella persona era molt fort i tenies l'esperança que deixes a la seva parella i decidís començar una relació amb tu.


Això, però, gairebé mai passa i la persona infidel s'acaba quedant amb la seva parella. Com pots superar aquesta espècie de ruptura? Doncs el primer que necessites fer és desfogar-te amb algú de confiança o amb un terapeuta. Algú que sàpigues que no et jutjarà i que no pensarà que et mereixes aquest dolor.

El següent pas és establir el contacte 0 amb aquella persona. Per molt que no fossis tu la seva parella, també t'ha fet mal i necessites sanar. No pensis que és culpa teva per pillar-te d'una persona infidel, perquè els sentiments no es poden controlar i la responsabilitat de respectar la seva parella era seva, no teva.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: