Logotip de Adolescents.cat

El perill de les esponges de maquillatge

per Redacció, el 19 de febrer de 2024 a les 11:30
Si acostumes a fer servir una esponja per maquillar-te, estigues ben atent/a perquè pot ser que vulguis deixar de fer-ho.

Segons ha explicat el doctor Esteban Contreras al seu canal de TikTok, les esponges solen estar plenes de microorganismes: "Quan la fas servir durant més de tres mesos i la deixes humitejar per molt de temps, els fongs creixen en el seu interior".


Això significa que si fa molt de temps que fas servir l'esponja, el més probable és que t'estiguis passant tots els fongs per la cara. Per comprovar-ho només cal que la tallis per la meitat i observis el seu interior.

No creguis que això només passa amb les esponges, perquè un estudi dut a terme per cinc investigadores italianes de la Universitat de Ferrara va descobrir que tant les esponges com les brotxes de maquillatge són vehicles de transmissió d'espècies bacterianes potencialment patògens. Les més comunes són la Staphylococcus epidermis, la Staphylococcus aureus y la Escherichia coli.


Si tot i saber això segueixes sent fan de les esponges, et compartim una sèrie de consells:
  1. Canvia-les cada molt poc temps.
  2. No les comparteixis amb ningú.
  3. Renta-les diàriament.
  4. No les facis servir fins que no estiguin totalment seques.
  5. Llença-les si presenten taques negres o fan mala olor.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: