Logotip de Adolescents.cat

Alerta amb aquesta estafa de Vinted i Wallapop

per Redacció, el 16 de febrer de 2024 a les 11:15
Si acostumes a fer servir Vinted o Wallapop per vendre les coses que ja no fas servir, ves amb compte amb aquesta nova estafa.

El mètode és el següent: tu poses un article a la venda i reps un missatge d'una persona interessada a comprar-lo. En comptes de seguir amb el procediment normal, la persona t'insisteix a fer la transacció de compra de l'article fora de la plataforma, per exemple, mitjançant WhatsApp.


Si acceptes fer-ho així, l'estafador/a et dirà que ja t'ha pagat l'article i que per rebre els diners has d'introduir les teves dades bancàries en un enllaç que et proporciona. Aquest et dura a una web que suplanta l'original (Vinted, Wallapop o la pàgina des d'on estiguis venent el producte). Si introdueixes les teves dades, les hi estaràs cedint a l'estafador.

Així doncs, per evitar ser estafat/da és molt important que mai facis transaccions fora de la plataforma original. A més, els compradors fraudulents solen dur poc temps registrats a les plataformes, així que comprova si s'ha obert el compte recentment. Revisa també les valoracions anteriors i la verificació del perfil.


En cas que hagis sigut víctima d'aquesta estafa, has de comunicar-ho ràpidament a la policia, guardar totes les evidències i contactar amb la teva entitat bancària.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: