Logotip de Adolescents.cat

L'estratègia que has de fer servir quan discuteixis amb algú

per Redacció, el 20 de maig de 2024 a les 22:00
Si alguna vegada has tingut una discussió forta, segurament hauràs intentat calmar a la persona fent-la entrar en raó. En realitat, però, és una estratègia dolentíssima i et venim a explicar per què.

L'expert Douglas E. Noll assegura que les persones som emocionals i que per això és tan difícil fer entrar en raó a algú que està enfadat. Segons explica, "cada decisió, cada comportament i cada acció es basa en l'emoció i no en el pensament racional".


Per tant, has de canviar d'estratègia i començar a centrar-te més en les emocions. En aquest sentit, el primer que hauràs de fer quan discuteixis amb una persona alterada, serà identificar quina emoció està sentint. No et serà difícil perquè "els éssers humans tenim un repertori limitat d'emocions: enuig, por, angoixa, fàstic, humiliació, vergonya, abandó i rebuig".

Un cop entenguis el que està sentint l'altra persona, has de mirar-la als ulls i dir-li: "estàs sentint rebuig", "estàs sentit por", o el que creguis que està sentit. D'aquesta manera serà més fàcil que et mostri les seves emocions i que pugueu parlar d'una manera més calmada.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: