La Unió Europea està explorant la possibilitat de
promoure el consum d'insectes com a font alternativa de proteïnes.
Es tracta d'un aliment saludable i molt beneficiós pel medi ambient, ja que
la seva cria requereix menys recursos híbrids i emet menys gasos amb efecte hivernacle en comparació amb la ramaderia convencional. A més,
fa servir una menor quantitat d'aigua.
Seguint aquesta iniciativa,
el Govern Espanyol va presentar fa uns mesos un text parlamentari on considerava els insectes com "un nou aliment segur". I és que no té cap risc associat a la salut i permet tenir una dieta saludable i sostenible.
De fet, països com Mèxic, Xina, Japó o Marroc estan acostumats a menjar plats com
paneroles fregides, cucs de bambú, formigues vermelles o
escarabats, entre d'altres.
De moment, la Unió Europea ha aprovat els següents insectes pel consum humà:
el cuc de farina, la llagosta migratòria, el grill domèstic i l'escarabat dels fems.