Logotip de Adolescents.cat

Deixa de sentir-te culpable cada vegada que fas això

per Redacció, el 14 de maig de 2024 a les 11:00
La culpa és un sentiment que apareix quan has fet les coses malament. T'ajuda a aprendre d'un error i et converteix en millor persona.

El problema és que a vegades et sents culpable en situacions en què no has fet res dolent com, per exemple, dir que "no" a un pla que no et ve de gust.


A aquest tipus de culpa se la coneix com a pseudoculpa i serveix per fer-te veure que estàs fent un canvi saludable a la teva vida.

El motiu pel qual et sents malament és perquè ets un ésser social i, com tots, necessites l'aprovació i la validació dels altres.


Al final, no vols que els altres s'enfadin o pensin res dolent de tu. Però has de cuidar la teva salut mental i si això implica rebutjar plans, no t'has de sentir culpable.

Així que la pròxima vegada que sentis culpa, pensa en què ha passat perquè et sentis així i intenta detectar si realment es tracta de pseudoculpa.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: