Logotip de Adolescents.cat

Consells per fer front a la hiperproductivitat

per Redacció, el 17 de maig de 2024 a les 10:00
Avui dia està mal vist estar a casa sense fer res. Sembla que haguem de ser productius les 24 hores del dia durant els 7 dies de la setmana. Si no ho som, no només ens sentim jutjats, sinó que ens sentim malament amb nosaltres mateixos. 

I és que el sistema d'avui dia ens està imposant la hiperproductivitat i, en realitat, descansar i deixar de ser productius durant un temps va molt bé per la nostra salut mental. És per això que et venim a compartir uns consells per combatre aquesta tendència.


El primer d'ells, segons explica el psicòleg Pablo R. Coca a El Confidencial, és incloure en la nostra rutina diària moments de pur plaer. Pots llegir el teu llibre preferit, mirar una sèrie, pintar, jugar a la Nintendo... Qualsevol cosa que facis sense sentir-te obligat/da a fer-ho (fer scroll a TikTok o Instagram no conta).

I, el segon, és que aprenguis a identificar d'on ve aquest sentiment de culpa per combatre'l. És possible que sigui perquè la teva autoestima es basa en com de productiu/va ets, que t'hagin educat així o que tenir temps lliure et faci estar malament per altres motius. Considera demanar ajuda professional si ho veus necessari.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: