Logotip de Adolescents.cat

Frases que no has de dir mai a una persona amb ansietat

per Redacció, el 9 de maig de 2024 a les 08:00
L'ansietat és la reacció de la ment i el cos a situacions d'incertesa. Gestionar-la és difícil, i les persones que la pateixen odien escoltar les següents frases:

"Ja et preocuparàs quan passi"


Aquesta frase farà que se senti malament perquè, per molt que vulgui, no és capaç de fer que la seva ment torni al present. Per a ell/a aquest problema és real i necessita gestionar-lo per quedar-se tranquil/la. Així doncs, el millor que pots fer és ajudar-la a traçar un pla per fer front a aquest problema hipotètic.

"Podràs amb això"


Aquesta frase esperançadora farà que se senti sol/a. És millor que li facis saber que li oferiràs la teva ajuda si la necessita.

"Tot està bé"


Ell/a ja sap que tot està bé, però no pot fer res per deixar de preocupar-se. Les emocions que està sentint són reals i ho està passant malament.

"Estar així no t'ajuda"


Sap perfectament que ho està passant malament sense un veritable motiu, però no hi pot fer res. Evita aquesta frase perquè faràs que se senti pitjor.

"Si no haguessis fet això, no estaries així"


No està així perquè vol i amb aquesta frase el/la faràs sentir encara més malament. No pot tornar enrere per canviar-ho, així que millor estalviat aquesta frase.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: