Logotip de Adolescents.cat

El truc definitiu per deixar de pensar en els errors que vas cometre

per Redacció, el 13 de maig de 2024 a les 10:00
Si tendeixes a sobrepensar les coses, segur que t'has trobat en més d'una ocasió repassant tots els errors que vas cometre en el passat.

La professora de psicologia Susan Krauss defineix aquesta tendència com a pensament contrafactual i explica que "reviure esdeveniments passats, però imaginar resultats diferents podria amargar-te o induir-te una actitud cínica cap a la vida que et porti a no veure el costat brillant, sinó el costat fosc de la vida".


És a dir, pensar en què podries haver canviat del passat és molt perjudicial per a la teva salut mental i hauries d'intentar centrar-te en el present. L'experta sap que no és gens fàcil, i per això recomana practicar mindfulness.

La idea és que cada vegada que et vingui un pensament de l'estil al cap, siguis capaç de canviar la teva atenció a una altra cosa. A més, també és important que aprenguis a acceptar els errors i que siguis conscient que aquests t'estan ajudant a créixer per ser una millor persona en el futur.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: