Logotip de Adolescents.cat

Quants mesos dura l'enamorament?

per Redacció, el 27 d'agost de 2024 a les 20:00
Quan estem enamorats alliberem una gran quantitat d'hormones i generem connexions neuronals sorprenents. Aquesta fase, segons l'antropologia i biòloga Helen Fisher dura entre 12 i 15 mesos.

Després d'aquest temps, recuperem la nostra "activitat cerebral normal" i comencem a veure la persona que tenim al costat d'una manera més realista. És en aquest punt quan moltes persones decideixen tallar la seva relació.


Aquells qui decideixen seguir amb la seva parella, passen a una nova etapa on l'amor és molt més real. Ets capaç de veure els defectes de l'altra persona i, tot i així, estimar-la.

Segons els experts, en aquesta fase comencem a alliberar oxitocina, coneguda també com l'hormona de la confiança o de l'aferrament. És la calma que sentim quan arribem a casa i estem amb les persones que estimem.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: