Logotip de Adolescents.cat

Ets una persona superdotada?

per Redacció, el 10 de maig de 2024 a les 10:00
Les notes de l'institut no són un reflex de les teves capacitats cognitives, així que es fa difícil saber si ets superdotat/da basant-te en elles.

El neurofisiòleg Ronald J. Swatzyna va explicar a un article per la revista BestLife alguns senyals que poden indicar que ets superdotat/da.


[ Captar nous conceptes ràpidament


Aprens les coses de manera més ràpida que la resta? I, a més, ets capaç de recordar el que has après durant moltíssim temps gràcies a la teva memòria a llarg termini? Doncs és un senyal que indica que podries ser superdotat/da.


[ Ser conscient de pròpies emocions i captar les externes


Les persones capaces de gestionar les seves emocions i d'identificar les de la resta, solen tenir una intel·ligència emocional molt alta. La psicòloga clínica Leslie Dobson explica que "quan les persones tenen un coeficient intel·lectual alta, generalment veig la capacitat de mantenir molts pensaments al cap i al mateix temps sentir emocions".

[ Capacitat per comunicar idees complexes en termes simples


Es requereix un alt grau de sintetització, estructuració i presentació de la informació per convertir idees complexes en simples.

[ Capacitat de resolució


Les persones superdotades també solen tenir un pensament ràpid i precís, la qual cosa els permet afrontar desafiaments intrincats.

[ Pensament crític


Tenir un pensament crític superior al de la resta també és propi de les persones superdotades. "Poden avaluar informació objectivament, establir connexions entre conceptes aparentment no relacionats i fer judicis precisos basats en raonament".

Així que ja saps, si sents que pots ser superdotat/da, acudeix a un professional perquè t'ho confirmi!


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: