Logotip de Adolescents.cat

Per què sents la necessitat de mentir?

per Redacció, el 16 de maig de 2024 a les 12:00
Les mentides són declaracions deliberades d'informació falsa que tenen com a objectiu enganyar als altres. Poden ser petites, com fingir que t'encanta el nou jersei de la teva amiga, o grans com inventar-te que tens una vida totalment diferent de la realitat.

Per què mentim?


Hi ha diversos motius que ens poden portar a dir mentides:

1.Protecció


Són les mentides que es diuen amb la finalitat de protegir-se d'un possible càstig. Per exemple, inventar-te una excusa per no haver fet els deures i així no ser castigat/da.

2.Autoimatge


Són les mentides que es diuen per crear o mantenir una imatge favorable d'un/a mateix/a. Per exemple, inventar-te que t'agrada un grup de música per encaixar amb la gent del teu entorn.

3.Preservació de relacions


Són les mentides que es diuen per mantenir relacions i evitar conflictes innecessaris. Per exemple, inventar-te que has estat molt ocupat/da en comptes de dir-li al teu amic o amiga que no tenies ganes de quedar amb ell/a.

4.Benefici personal


Són les mentides que es diuen per obtenir un avantatge personal. Per exemple, inventar-te que saps més anglès del que realment saps per aconseguir una feina.

5.Pressió social


Són les mentides que es diuen per "quedar bé". Per exemple, quan algú et pregunta "com estàs?" i respons "bé" tot i que en realitat estiguis passant pel pitjor moment de la teva vida.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: