La facció palestina Hamas, considerada radical i terrorista, ha bombardejat Israel aquest cap de setmana.
A primera hora els sistemes antimíssils de Tel-Aviv van poder identificar 2000 míssils procedents del grup terrorista. Més tard,
van atacar diferents ciutats i han fet ostatges dones, nens i gent gran.
Per part d'Israel, el contraatac no ha estat lleu.
Estan bombardejant la franja de Gaza, un dels territoris palestins. Han acabat amb centenars de vides de civils i milers de ferits.
L'atac més compartit a les xarxes socials ha estat el de Hamas al sud, que va enganxar un festival de música techno. És el més condemnat per la comunitat internacional perquè, en aquest, s'hi trobava gent d'arreu del món.
Van morir 250 persones, entre elles, Shani Louk, una noia alemanya que gaudia del festival i va acabar assassinada pels terroristes.
S'ha fet viral un vídeo dels responsables de la mort de Louk mentre
la porten en el maleter d'una pickup, quasi despullada i sense vida.
D'on ve el conflicte?
El conflicte es remunta a principis del segle XX. A Palestina hi vivia una majoria de població que seguia la religió islàmica. A causa de diversos esdeveniments històrics i religiosos (com el Sionisme, l'antisemitisme de Hitler o la Segona Guerra Mundial) molts jueus van migrar a Palestina.
Després d'això,
van aparèixer brots de violència entre les poblacions jueves i àrabs. Com a intent de solució, les Nacions Unides va aprovar dividir el territori en dues parts (l'Estat Jueu i el Palestí). Una solució que va provocar encara més divisió.
Quan es va aprovar la independència de l'Estat d'Israel sobre el mandat britànic,
els palestins van declarar-hi la guerra pel desacord i la pèrdua del seu antic territori.