Logotip de Adolescents.cat

Com fer front a una amistat tòxica

per Redacció, el 18 de gener de 2024 a les 10:00
Les amistats tòxiques et roben energia. La seva actitud hipercrítica, les seves ganes de queixar-se per tot i la seva falta de responsabilitat afectiva poden acabar amb la teva salut mental. Per això és tan important aprendre a identificar-les.

El problema, segons indica la doctora en psicologia, Sherrie Bourg Carter, és que moltes vegades creiem que podem canviar a la persona: "Sovint es pensa que se les pot ajudar a canviar fins que et trobes sent absorbit cada vegada més profundament en la seva desesperació i obscuritat aparentment inacabables".


Així doncs, el que cal fer, en primer lloc, és reconèixer-les i, en segon lloc, identificar les seves actituds tòxiques. Un cop ho tinguis clar, cal que siguis molt sec/a i deixar-li clars els teus límits. No et deixis manipular i diga-li el que penses, de manera respectuosa i clara.

Si tot i parlar amb ell/a i deixar-li clar que no estàs disposat/da a tolerar aquestes actituds segueix tenint-les, serà hora de canviar d'amistats.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: