Logotip de Adolescents.cat

Consells per recarregar la teva bateria social

per Redacció, el 10 de maig de 2024 a les 10:00
La bateria social fa referència a la quantitat d'energia que necessites per socialitzar amb els altres. Hi ha persones que tenen una bateria molt alta i que sempre tenen energia per estar rodejades de gent i n'hi ha d'altres que es cansen més ràpidament de socialitzar i necessiten passar més temps a soles per recarregar piles.

Si ets del segon grup de persones, et donem alguns consells:


1. Accepta que la teva bateria social és limitada


No passa res si vas a una festa i al cap d'una hora ja estàs cansat/da i necessites tornar a casa. Obligar-te a quedar-te acabarà sent contraproduent. És millor que descansis i que et quedis amb la consciència tranquil·la sabent que vas gaudir de la festa.


2. Rodeja't de gent amb qui pots ser tu mateix/a


Passar-te hores amb persones amb qui tens por a mostrar-te tal com ets pot ser molt esgotador. Intenta rodejar-te de gent a qui li tens confiança, ja que passar temps amb amics amb qui ets sents còmode també et pot ajudar a recarregar la teva bateria social.

3. Passa temps sol/a


Hi ha persones a qui els relaxa passar temps amb gent, però a tu el que et relaxa és passar temps sol/a. Quedar-te a casa mirant una pel·lícula o llegint no et fa avorrit/da, sinó que demostra que et prioritzes i que et cuides.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: