Logotip de Adolescents.cat

És possible enamorar-se d'una celebritat?

per Redacció, el 28 de setembre de 2023 a les 10:00
Alguna vegada t'has sentit estrany/a per haver-te enamorat d'una celebritat? Doncs, per molt que sembli estrany enamorar-se d'una persona que no coneixes, és més comú del que creus.

Segons una investigació publicada a Journal of Social and Personal Relationships, "les persones amb tendència a l'aferrament evitatiu o ansiós poden buscar gratificació emocional de celebritats o, fins i tot, personatges ficticis que s'alineïn amb els seus corresponents trets emocionals d'evitació o ansietat".


Així doncs, hi ha persona que són més propenses a enamorar-se de desconeguts. Els avantatges de fer-ho d'una persona famosa que mai arribaràs a conèixer és que no et pot rebutjar ni fer-te mal, de manera que no cal tenir por perquè saps que no pot abandonar-te.

Cal anar amb compte perquè quan això es dona de manera excessiva és possible que s'estigui reemplaçant les connexions reals per les fictícies, la qual cosa "obstaculitza el creixement personal i la realització emocional real".



Com superar aquest enamorament?


El primer que has de fer és deixar d'obsessionar-te amb una celebritat. És a dir, deixa de buscar tot el que fa i de stalkejar les seves xarxes socials cada 2 per 3. Limitat a escoltar la seva música, mirar les seves pel·lícules...

I, sobretot, recorda que el que veus a una pantalla és una persona que realment no existeix. És a dir, t'enamores de la idea que t'has creat al teu cap, i no de la persona real. 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: