Logotip de Adolescents.cat

A quina etapa de la vida estàs?

per Redacció, el 13 de maig de 2024 a les 10:00
Al llarg de la nostra la vida, els humans passem per quatre etapes. La primera d'elles és la de dependència, quan som petits i depenem totalment dels nostres pares. Hi ha persones que triguen més que d'altres en passar aquesta etapa, però la majoria la dona per finalitzada quan arriba a l'adolescència.

La segona etapa de maduresa és la contradependència. Aquí és quan encara necessitem als nostres pares per sobreviure, però ja no busquem la seva aprovació constant. Comencem a ser éssers individuals, amb la nostra personalitat, opinions, gustos, hobbies, etc.


La tercera etapa és la independència, quan ja ens podem valdre per nosaltres mateixos i no necessitem els nostres pares per res. Sabem el que volem (o això creiem) i fluïm amb la vida. Aquesta etapa és complicada i moltes persones tenen por a tornar a caure en la dependència, per això eviten tenir parella.

I, finalment, arriba la interdependència, que és quan comprenem que som nosaltres qui manem en la nostra vida, però que comptem amb l'ajuda de la gent del nostre entorn. Acceptem que som éssers socials i que, tot i que podem viure sols, estem fets per ajudar-nos els uns als altres.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: