Logotip de Adolescents.cat

Els beneficis de passar temps sol/a

per Redacció, el 17 de maig de 2024 a les 12:00
El FOMO s'ha apoderat de tu. Et fa por estar desconnectat/da del món i perdre't el que passa al teu voltant. Necessites estar present a totes les xarxes socials i participar en tots els plans que fan els teus amics.

Aquesta tendència és molt habitual avui dia, però pot ser molt perjudicial per a la teva salut mental. T'estàs perdent el plaer de quedar-te sol/a i gaudir de la teva pròpia companyia. I sentir-te bé en soledat és una cosa molt important, perquè, al cap i a la fi, a l'única persona que tindràs tota la vida és a tu mateix/a.


En aquest sentit, hi ha un concepte que rep el nom de JOMO (l'antònim de FOMO) i consisteix a gaudir de períodes de desconnexió respecte als altres i respecte a les demandes socials. És com una mena de self-care. D'estar pendent única i exclusivament de les teves necessites. Quant temps fa que no et quedes sol/a a casa mirant una sèrie o llegint el teu llibre preferit? 

Recorda, però, que cap extrem és bo. I, de la mateixa manera que no és sa voler estar 24/7 connectat/da, tampoc ho és passar-te tot el dia sol/a sense tenir cap mena de contacte social. La clau és trobar l'equilibri.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: