Logotip de Adolescents.cat

Vius sempre en el futur? Això és el que has de fer

per Redacció, el 10 de maig de 2024 a les 10:00
Avui dia és molt complicat viure en el present. Ens alimentem del desig i no del plaer. Vivim pensant en el que farem en el futur i no ens preocupem de gaudir el moment present.

El psicòleg Mitch Abblett ha explicat a Psychology Today que aquesta tendència rep el nom de nexting: "un desplaçament continuo de possibilitats on l'emoció resideix en el que està per venir i no en el que està succeint ara mateix".


En altres paraules, estem constantment cercant el que farem després, com mirar una sèrie de Netflix, publicar una story a Instagram o mirar un vídeo a TikTok i això ens provoca una desconnexió del present i insatisfacció. I no és culpa nostra, sinó de les aplicacions que fem servir i que ens ofereixen contingut il·limitat perquè sempre tinguem alguna cosa pendent a fer.

És important que sortim d'aquest bucle i aprenguem a viure el present. Pràctiques com la meditació o el ioga són ideals per connectar amb l'ara i treballar l'atenció plena. Cal aprendre a controlar els nostres impulsos i saber parar a temps, i això només s'aconsegueix amb esforç.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: