Logotip de Adolescents.cat

Les excuses que posen les persones narcisistes quan són infidels

per Redacció, el 4 de maig de 2024 a les 10:00
Les persones narcisistes són capaces de justificar els seus actes sense importar si tenen raó o no. Els és igual com et puguis sentir, faran tot el possible per fer-te creure que ets el o la culpable dels seus actes, encara que tu no hi tinguis res a veure.

Aquest tipus de persones són molt propenses a posar les banyes i després manipular a la parella per sortir-se amb la seva. La psicoterapeuta especialitzada en relacions, Erin Leonard, ha compartit algunes de les estratègies que utilitzen per justificar la seva infidelitat.


La primera d'elles és acusar-te a tu d'haver-te estat comportant de manera freda. Encara que sigui veritat, això no li dona dret a posar-te les banyes. El que hauria d'haver fet és parlar amb tu i intentar arreglar la situació. Per tant, no deixis que et faci sentir que tu tens la culpa.

La segona és dir-te que no se sentia estimat/da. Probablement, no és veritat i, si ho fos, el que hauria d'haver fet és trencar la relació i després fer el que volgués amb qui volgués. Per tant, aquesta excusa tampoc és vàlida.


La tercera és acusar-te a tu de ser infidel. Sí, ho sabem, mai has estat infidel, però ell/a et farà creure que ho has estat i que simplement t'ha pagat amb la mateixa moneda. No deixis que les seves acusacions et facin mal, tu saps perfectament el que has i no has fet.

I, per últim, et dirà que ja no se sent atret/a cap a tu o que la relació va morir fa molt de temps. Cap d'aquests arguments li dona permís per ser-te infidel i, encara menys, fer-te sentir culpable.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: