Logotip de Adolescents.cat

Per què el postsexe és tan important?

per Redacció, el 9 de desembre de 2023 a les 10:00
El sexe desperta moltes emocions dins nostre i tots necessitem atenció després de practicar-lo. Com indica l'experta Jourdan Travers en una publicació per Psychology Today, "la forma en què tu i la teva parella passeu temps junts després del sexe pot determinar la teva satisfacció general tant amb l'experiència sexual com amb la relació en general".

Dit en altres paraules, el sexe no acaba quan arribeu a l'orgasme, sinó que existeix el postsexe i aquest és clau perquè una relació funcioni. L'experta recomana parlar sobre com us sentiu després de l'acte sense cap mena de tabú. És possible que no estigueu del tot satisfets i no passa res, parlar-ho us ajudarà a millorar.


Així doncs, no tinguis por a expressar la teva incomoditat en certes postures o pràctiques i tampoc ignoris les teves necessitats després del sexe. Necessites una abraçada? Tens gana i vols menjar alguna cosa? Comunica-ho! 

I, sobretot, pregunta a la teva parella com se sent i escolta-la. El 48% de les dones i el 40% dels homes experimenten disfòria postcoital (sentiment de tristesa o irritabilitat després del sexe), i és possible que la teva parella l'experimenti alguna vegada. Parlar-ho l'ajudarà a sentir-se millor.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: