Logotip de Adolescents.cat

5 normes per tenir una relació oberta sana

per Redacció, el 31 d'agost de 2023 a les 08:00

En la societat actual, les relacions obertes s'estan tornant més populars com una possibilitat per als qui busquen una relació romàntica menys tradicional. Aquesta dinàmica pot resultar alliberadora per a molts joves, però també presenta dificultats especials. Per aquesta raó, us portem cinc normes que us ajudaran a tenir una relació oberta sana:

1. La comunicació transparent és la base de qualsevol relació duradora: Això és encara més crucial en les relacions obertes. Per a evitar malentesos i ressentiments, és essencial establir límits clars, comunicar desitjos i inquietuds i controlar amb freqüència com se senten totes dues parts.


2. No descuidar la parella: Tot i que quedeu amb altres persones, és important que continueu cuidant la vostra relació, fent plans de parella, mantenir la il·lusió, etc. Si la connexió entre vosaltres comença a fallar, serà complicat que la relació oberta funcioni a llarg termini.

3. Establir regles clarament definides: És crucial definir límits i regles de manera conjunta. Els acords establerts han de ser acceptables per a totes dues parts, i han de tractar-se amb respecte. Això pot incloure informació sobre la freqüència de les interaccions amb uns altres, si es permeten els vincles emocionals i quanta informació es compartirà.


4. Prioritza la cura personal: és fonamental mantenir una forta connexió amb tu mateix en una relació oberta. Per a fer el teu millor esforç en la relació, atén les teves pròpies necessitats emocionals i físiques. Tenir un equilibri saludable requereix independència i autocura.

5. Tingues sempre en compte que les relacions obertes poden canviar amb el temps: És fonamental reavaluar les regles establertes periòdicament per a assegurar-se que continuïn sent apropiades i que tots dos us sentiu bé. El seu èxit a llarg termini depèn de la voluntat de modificar i adaptar la relació a les necessitats canviants.

Sempre que s'abordi amb respecte, comunicació oberta i sabent que no existeix una única forma de portar-les poden tenir èxit. Aquestes pautes poden servir per a establir una base sòlida de confiança i connexió en cada relació, encara que cadascuna sigui diferent.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: