Logotip de Adolescents.cat

Itàlia ofereix taxis gratis a persones borratxes

per Redacció, el 24 d'agost de 2023 a les 09:00

La proposta del govern italià d'oferir taxis gratuïts als qui estiguin borratxos ha generat debat a les xarxes socials i entre el públic en general. Una proposta, que pretén prevenir els accidents i els riscos associats a la conducció en estat d'ebrietat, ha suscitat un debat sobre si aquesta política fomenta la responsabilitat i la seguretat o si podria fomentar el consum excessiu d'alcohol.

El programa, que ja està en funcionament en algunes ciutats, ofereix viatges gratuïts en taxi als conductors que no poden conduir mentre es troben en festes, clubs o bars. Per poder accedir a aquest servei, l'usuari s'ha de fer un test d'alcoholèmia i si dona positiu, ell/a i les persones que havien de tornar en el seu vehicle seran transportats en taxi a casa.


Una alternativa de transport segura, segons els defensors de la proposta, pot prevenir accidents i reduir la pressió sobre els sistemes mèdics. No obstant això, la disponibilitat de taxis gratuïts per a persones borratges preocupa els crítics perquè podria normalitzar el consum excessiu d'alcohol i soscavar les iniciatives per a fomentar una cultura de consum responsable d'alcohol.

Vosaltres que en penseu de la iniciativa?



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: