Logotip de Adolescents.cat

Claus per comunicar-te amb la teva parella

per Redacció, el 14 d'agost de 2023 a les 10:22

Compartir problemes pot semblar un gran desafiament en les relacions romàntiques, la qual cosa pot convertir-se en una acumulació de sentiments. No obstant això, la comunicació és la clau de qualsevol relació duradora, per la qual cosa és crucial que tots dos creixeu i connecteu per a poder parlar amb la vostra parella quan sorgeixin problemes.

L'empatia ha de ser la teva principal brúixola i heu de mirar de no saltar a la defensiva. Permeteu que la vostra parella expressi els seus sentiments i preocupacions brindant-li una escolta activa sense jutjar ni interrompre. L'empatia fomenta la confiança i crea un entorn segur en el qual tots dos poden expressar els seus pensaments i sentiments.


Seleccioneu una ocasió i un entorn adequats per a la conversa. No es recomana parlar en moments de tensió o de cansament extrem. En el seu lloc, busqueu un entorn tranquil i acollidor on tots dos us sentiu còmodes i oberts.

Una psicòloga explica "Parlar des de l'anàlisi crearà naturalment oposició entre dues persones. Perquè deixa dues opcions: una, acceptar l'anàlisi de l'altra persona i admetre que ets 'el dolent'. Dos, defensar les teves bones intencions, de manera que el teu dolor sembla desestimat o minimitzat... Per exemple: 'Va ser molt cruel per part teva no cridar-me quan vas dir que ho faries'. Això no sols manté la conversa en un nivell superficial, sinó que també la situa de manera natural en el context d'estar d'acord o en desacord..."


Què s'ha de fer aleshores? Quan vulgueu parlar d'alguna cosa que us ha fet mal, ho has d'enfocar parlant dels teus sentiments, ja que aquests sempre són vàlids. És important expressar-se sense atacar a la parella. Per exemple, "Com no vaig rebre la teva trucada em vaig sentir decebuda i, sincerament, una mica oblidada". Molta gent no ho fa d'aquesta manera, perquè tenen por de ser vulnerables, però amb la teva parella no t'ha de fer por obrir-te i expressar com et sents realment.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: