Logotip de Adolescents.cat

Els símptomes de l'ansietat que passen desapercebuts

per Redacció, el 20 de maig de 2024 a les 20:00
Quan pensem en l'ansietat, pensem en els seus símptomes psicològics: tenir problemes per dormir, estar preocupat/da 24/7, tenir pors irracionals... Però aquest trastorn també pot presentar símptomes físics que, sovint, passen desapercebuts.

La doctora en psicologia Sherrie Bourg a Psychology Today, explica alguns dels símptomes que no identifiquem, però que poden ser fruit de l'ansietat:
  • Mal d'estómac i els problemes gastrointestinal.
  • Dificultat per respirar o la respiració accelerada.
  • Augment del ritme cardíac i les palpitacions del cor.
  • Mals de cap.
  • Fatiga constant.
  • Sudoració excessiva.
  • Tensió, olor muscular o tremolors.
  • Atordiments i els marejos.
  • Dolors al pit.
"Quan experimentem una amenaça per al nostre benestar, el cos ens prepara naturalment per lluitar o fugir d'ella, la qual cosa es coneix com a resposta de lluita o fugida. Quan això passa, el nostre sistema parasimpàtic augmenta instintivament la producció d'adrenalina i cortisol, el que fa que augmenti la nostra freqüència respiratòria per tal que tinguem més oxigen als pulmons i més sang corrent cap als músculs", explica l'experta.


Tot això, era molt útil per la supervivència dels nostres avantpassats, però a nosaltres no ens fa cap favor. Més aviat al contrari, ja que estressa al nostre organisme i impedeix que es relaxi.

Si sents que tens els símptomes mencionats anteriorment, et recomanem que vagis al metge. Es pot tractar d'ansietat, però també pot tenir altres causes mèdiques que només poden ser diagnosticades per un professional.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: