Logotip de Adolescents.cat

Com diferenciar una crítica constructiva d'una destructiva

per Redacció, el 15 de maig de 2024 a les 16:00
La línia que separa una crítica constructiva d'una destructiva és molt fina. En el primer cas, l'objectiu és ajudar a una persona a eliminar una conducta errònia que està sent nociva per a ella mateixa o per a la gent del seu entorn. És a dir, es busca el creixement personal. En canvi, en el segon cas, l'únic que s'aconsegueix és fer sentir malament a la persona, sense ajudar-la a créixer.

En altres paraules, la crítica constructiva sol partir d'una mirada optimista i ajuda a enfortir a la persona que la rep. La crítica destructiva parteix d'una mirada totalment negativa. Per exemple, no és el mateix dir "crec que la samarreta que dus posada et quedaria millor si la combinessis d'una altra manera" que dir "et queda fatal aquesta samarreta".


És cert, però, que a cada persona l'afecten les crítiques de diferent manera i que, tot i que una crítica sigui constructiva, pot deixar algun trauma en la persona que la rep. És per això que és tan important identificar quan és necessari donar la teva opinió i quan no.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: