Logotip de Adolescents.cat

Per què no ets capaç d'oblidar el teu primer amor?

per Redacció, el 15 d'agost de 2023 a les 08:00
El primer amor mai s'oblida. Les pessigolles de les primeres vegades, els petons, quan parlàveu fins la matinada... La vostra història ha deixat una empremta al teu cor i, per molt que passin els anys, no aconsegueixes oblidar-lo/la.

L'antropòloga Helen Finger va voler investigar per què passa això i el motiu és molt menys romàntic del que creus. Durant una investigació científica va descobrir que es tracta d'una espècie de símptoma d'abstinència irreparable. És a dir, la primera vegada que et vas enamorar vas desencadenar una gran quantitat de neurotransmissors i hormones, molt difícil d'equiparar.


Així doncs, et pots passar tota la vida buscant un amor com el primer i morir en l'intent, ja que el primer amor sempre serà el més intens de tots. I no és perquè aquella persona fos ideal i mai puguis trobar ningú com ell/a, sinó que en el fons trobes a faltar totes les hormones i sentiments que va despertar en tu. 

Per tant, has de tenir clar que no és que no aconsegueixis oblidar a la persona, sinó que no pots oblidar com et vas sentir. De fet, el més probable és que avui dia no et segueixi agradant aquella persona o que, fins i tot, si en el seu moment l'haguessis arribat a conèixer més, t'haguessis desenamorat. Simplement, has d'aprendre a viure amb el fet que el primer amor és difícil de superar.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: