Logotip de Adolescents.cat

6 al·lèrgies relacionades amb el sexe que potser no coneixies

per Redacció, el 8 de juny de 2023 a les 11:57
Hi ha al·lèrgies àmpliament conegudes, com per exemple les que algunes persones tenen al pol·len o als fruits secs. De les que us explicarem a continuació, en canvi, no se n'acostuma a parlar tant i són més freqüents del que ens pensem: les "al·lèrgies al sexe". 

Aquest tipus d'afectacions, segons explica la sexòloga Lindsey Doe, es manifesten mentre es tenen relacions i solen provocar símptomes com picor, irritació, vòmits, diarrea, ulls plorosos i fins i tot desmais. Els factors que poden causar aquestes reaccions al·lèrgiques són principalment aquests cinc:


 


Versió sense playbuzz:

L'orgasme

Encara que us pugui semblar estrany alguns homes poden posar-se "malalts" per culpa de l'orgasme. Es traca d'una afectació anomenada síndrome post orgàsmica la qual provoca una sensació similar a la grip després de l'ejaculació.

El làtex

Aquesta és, probablement l'"al·lèrgia sexual" més coneguda. Les persones que la pateixen experimenten picors i tenen erupcions quan la seva pell contacta amb aquest material típic dels condons. Per sort hi ha moltes marques que ja fabriquen preservatius sense làtex.

Els lubricants

Alguns lubricants, sobretot els de gustos o els de sensació fred-calor, solen contenir additius que poden desencadenar reaccions al·lèrgiques. La substància que sol causar la majoria d'aquestes reaccions és la glicerina. Per tant, si feu servir aquests tipus de productes i comenceu a tenir picors, millor que els deixeu d'utilitzar i consulteu el vostre cas amb un especialista.

Dolors i trauma

Tot i que no és exactament una al·lèrgia, hi ha algunes dones que pateixen disparèunia, una afectació que pot estar provocada per motius emocionals, com per exemple sentir vergonya del nostre cos, i també físics. Les persones que tenen disparèunia senten dolor i picor durant les relacions sexuals, uns símptomes que poden perdurar durant hores un cop acabat l'acte.

Mètodes anticonceptius

Les píndoles anticonceptives poden provocar reaccions al·lèrgiques i afectes secundaris com ara vòmits, nàusees i mal de cap. Si les heu començat a prendre i teniu algun d'aquests símptomes, aneu al metge.

Els preliminars

Abans de mantenir relacions algunes parelles es fan massatges o es dutxen plegats. Doncs bé, si després noten malestar durant les relacions sexuals, pot ser a causa d'una reacció al sabó o a l'oli corporal que han utilitzat prèviament.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: