Logotip de Adolescents.cat

El truc de la gelatina que et farà perdre la por a volar

per Redacció, el 22 de maig de 2024 a les 12:00
L'aerofòbia és la por de volar en avió i afecta dues de cada tres persones. A Nadal i a l'estiu són les èpoques en què més gent la pateix, ja que durant els mesos de vacances és molt comú agafar un avió per marxar de viatge.

Aquesta fòbia sol tenir símptomes com la sudoració excessiva, l'augment de la freqüència cardíaca i la hiperventilació. Si durant el vol es dona una situació de turbulències, és possible desencadenar un atac de pànic, ja que els moviments bruscs i forts d'avió poden arribar a fer molta por.


En realitat, però, les turbulències són molt segures. Es produeixen a causa de canvis en la velocitat del vol, la direcció dels corrents d'aire o diverses situacions meteorològiques. La tiktoker australiana Anna Paul ha demostrat el motiu pel qual no s'ha de tenir gens de por en aquests casos.
 
@anna..paull

Fear of flying tip ✈️❤️


♬ original sound - Anna Paul

Per explicar-ho, ha agafat un pot de gelatina i hi ha ficat un paper a dins. La gelatina simbolitza l'aire on s'està volant i el paper representa que és l'avió. Quan li dona cops a la gelatina, el paper es mou, però està encallat i és impossible que pugi o baixi. I això mateix és el que passa amb l'avió quan hi ha turbulències, que és impossible que caigui perquè té pressió per tots els costats.

Gràcies a aquest TikTok moltes persones han aconseguit estar tranquil·les a dalt un avió. "Una assistent de vol em va dir que una turbulència mai ha fet que l'avió caigui, però si s'obre una finestra ens morim tots" o "Crec que la meva por de volar s'acaba de curar" són alguns dels comentaris rebuts.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: