Logotip de Adolescents.cat

Vagina i penis: són iguals els orgasmes? 5 diferències

per Redacció, el 6 de juny de 2023 a les 10:39
Hi ha diferències entre orgasmes? Ho viuen igual les persones amb vagina que les persones amb penis? Avui us portem algunes diferències: des de la durada fins a la intensitat passant per la freqüència, existeixen trets distintius: 

 


La freqüència 
Les persones amb penis tenen més orgasmes que les persones amb vagina quan tenen relacions sexuals heterosexuals. Més d’un 85% assegura arriba al clímax cada cop que practica sexe amb algú altre. 

Aquesta xifra, però, només és del 65% entre les persones amb vagina. Fet que es relaciona amb el poc interès que, històricament, s'ha donat al plaer femení. I és que la majoria de persones amb vagina no arriba al clímax a través de la penetració, sinó que necessita l’estimulació directa del clítoris. 

La durada 
L'orgasme de les persones amb penis té una durada aproximada d'entre 3 i 10 segons, l'orgasme femení, en canvi, pot arribar als 20 segons.

La recuperació 
Mentre que les persones amb vagina poden tornar a mantenir relacions sexuals segons després d’aconseguir l'orgasme, les persones amb penis necessiten un temps de descans conegut com a "període refractari", que és el temps físic que triguen a tornar a sentir desig sexual i tornar a tenir una erecció. Aquest període depèn de l’edat: per exemple en les persones d’entre 18 i 20 anys acostuma a ser de 15-20 minuts, mentre que en les persones de 70 anys pot ser de 20 hores.

L'ejaculació
En les persones amb penis l’orgasme, normalment, va acompanyat d'ejaculació. Per contra, no passa el mateix amb les persones amb vagina, si bé en algunes ocasions poden expulsar cert líquid quan arriben al clímax. És el que es coneix com a squirt.

El plaer
Aquest punt és el més equitatiu. Segons sembla, a nivell cerebral, i durant l'etapa d'excitació i estimulació, s'activen zones del cervell diferents entre les persones amb vagina i amb penis. En el moment del clímax, però, en tots dos casos s'accelera la freqüència cardíaca i la respiratòria, i la sensació de plaer que provoquen les contraccions musculars rítmiques i successives és similar.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: