Logotip de Adolescents.cat

A quina comunitat autònoma diuen que és més fàcil aprovar la selectivitat?

per Redacció, el 25 de maig de 2023 a les 06:00
La selectivitat són els exàmens que han de superar tots els alumnes que vulguin accedir a la universitat. Tot i que l'ideal seria que tot el país tingués els mateixos exàmens, cada regió té un model d'examen diferent.

Quan va començar la pandèmia de la covid-19, els exàmens i les proves d'avaluació es van adaptar a la situació, però a poc a poc tot està tornant a la normalitat. De fet, l'any 2024 entraran en vigor alguns canvis i es podrà tornar a escollir entre Història d'Espanya o Història de la Filosofia.


Sigui com sigui, el fet que els alumnes de cada comunitat es presentin a exàmens diferents implica que no tots tenen les mateixes oportunitats. És per això que s'està intentant reduir les diferències entre comunitats autònomes, però de moment la bretxa continua sent gran.

L'any 2022 es va observar que el 99,36% dels alumnes de La Rioja van superar la prova, seguits del 98,14% de Castella i Lleó, el 97,79% de la Comunitat Valenciana, el 97,73% de Navarra i el 97% d'Aragó. La comunitat autònoma amb menys aprovats va ser Múrcia, amb un 93,1%.


Els resultats depenen, no només de com de preparats estan els alumnes, sinó també de les condicions. Per exemple, és obligatori que les faltes d'ortografia restin punts als exàmens, però no resten el mateix a tots els llocs. A Madrid és on més resten, poden arribar a restar fins a 3 punts.

Així doncs, no tots els alumnes tenen les mateixes oportunitats, ja que depèn de la comunitat autònoma on s'examinin. Amb el pas del temps, però, s'espera que això hagi canviat.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: