Logotip de Adolescents.cat

Això és el que pots fer si la teva libido és diferent de la de la teva parella

per Redacció, el 22 de maig de 2023 a les 06:00
La libido d'una persona varia al llarg del temps i és normal que hi hagi èpoques on no tens ganes de tenir sexe. Les causes poden ser diverses com estar passant per un període d'estrès, experimentar canvis hormonals o tenir problemes de salut.

Això pot ser un problema quan tens parella, ja que la vostra libido és diferent. En aquests casos, cal molta comunicació per entendre en quin punt està cadascú i veure com podeu tenir una vida sexual satisfactòria de manera que tots dos us sentiu còmodes.


Al final, és una cosa normal que pot passar i no s'ha de fer un drama. El més important és que cap dels dos se senti forçat a fer res que no vulgui. I, si cal, es pot buscar ajuda professional per fer front als factors que estan provocant aquesta baixada de la libido.

Com a solució, la terapeuta sexual Shamyra Howard proposa programar el sexe. Segons explica, això "no fa que sigui menys satisfactori, sinó que mostra un compromís de prioritzar la intimitat sexual". Pot sonar una mica estrany, però cal tenir en compte que existeixen dos tipus de desig: l'espontani i el receptiu.


El primer és aquell que sorgeix a l'atzar, molt comú quan estàs començant una relació amb algú. A mesura que passa el temps, aquest tipus de desig es va esfumant i el receptiu agafa més rellevància, que és aquell que requereix estimulació mental o física.

Per tant, si sents que la teva libido i la de la teva parella no van agafades de la mà, és moment de treballar el desig receptiu.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: