Logotip de Adolescents.cat

Aquest territori dels Estats Units prohibeix TikTok als seus ciutadans

per Redacció, el 18 de maig de 2023 a les 09:20
Montana s'ha convertit en el primer estat que prohibeix TikTok als Estats Units. El governador, Greg Gianforte, ha signat una llei que prohibeix l'ús de l'aplicació de vídeos. És a dir, els habitants d'aquest territori no la podran fer servir a partir de l'1 de gener de 2024, que és quan la norma entrarà en vigor.

De fet, des del 2024, TikTok deixarà d'estar disponible en les botigues d'aplicacions com App Store d'Apple o Google Play. Si aquestes dues grans empreses no respecten la prohibició podrien afrontar multes de fins a 10.000 dòlars per dia.


I per què s'ha pres aquesta decisió? Segons han explicat des del govern de Montanta, s'ha adoptat aquesta mesura "per protegir les dades personals i privades de la ciutadania del Partit Comunista Xinès". Una decisió que, evidentment no ha agradat TikTok. Des de l'app asseguren que la prohibició va en contra de la primera esmena de la Constitució dels Estats Units que és el dret a la llibertat d'expressió.

Cal recordar que la Xina té unes lleis en matèria de seguretat que podrien forçar una companyia tecnològica a compartir dades amb els serveis d'intel·ligència estatals. TikTok, com altres empreses, assegura, però que ha implementat diverses mesures per protegir les dades dels usuaris.


El veto de Montana és el més dur aprovat fins ara als Estats Units i va més enllà de les prohibicions d'altres administracions, que s'han limitat fins ara als dispositius de treballadors d'institucions públiques.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: