Logotip de Adolescents.cat

L'antifeminisme creix entre els adolescents, segons un estudi

per Redacció, el 15 de maig de 2023 a les 06:00
Recentment, s'ha fet viral un vídeo del tiktoker Hugo Monteagudo on diu el següent: "Una dona que cada cap de setmana està amb un noi o surt de festa i s'enrotlla amb dos o tres, no passa res, ets lliure de fer el que vulguis, però amb 30 anys estaràs sola, cap noi t'estimarà. Perds tot el teu valor com a dona quan t'exposes, deixes de ser exclusiva. Si qualsevol home pot tenir-te, quin valor tens? Zero".

Aquest missatge ha deixat una gran preocupació en moltes persones. Es tracta d'un noi de tan sols 19 anys i més de 2,2 milions de seguidors a TikTok. El seu missatge demostra que encara hi ha molta misogínia, fins i tot dins les generacions més joves. Com indiquen des del Centre Reina Sofia de Fad Juventut, "tot i l'èxit social del moviment feminista, amb el que s'identifiquen una majoria de joves (46,4%), en els últims cinc anys estem vivint un augment de l'antifeminisme entre els adolescents".

L'estudi de Fad Juventut va consistir en entrevistes a especialistes de diferents àrees com sexualitat, masculinitat o relacions tòxiques. I també entrevistes grupals a nois i noies, per separat, d'entre 14 i 17 anys de 4t d'ESO d'un centre públic d'educació secundària de Madrid. Aquests són alguns dels arguments que van observar:

 


Però els nois no són els únics que pensen això, sinó que també ho creuen algunes noies. De fet, pensen que la desprotecció jurídica dels homes és una cosa negativa per a ells i també per les dones que sí que pateixen violència de veritat.

En definitiva, ells tenen un "sentiment de ser víctimes" d'un sistema que els cancel·la i això acaba derivant en postures antifeministes "perquè senten que els situa en una situació d'inferioritat i vulnerabilitat en enfront de les dones".

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: