Logotip de Adolescents.cat

Per què t'avorreixes i com combatre aquest sentiment

per Redacció, el 4 de maig de 2023 a les 06:00
Avui dia, gràcies a Internet, tens a les teves mans moltes possibilitats per distreure't, però això no significa que no et puguis avorrir. Com explica la periodista especialitzada en ciència, Elana Spiack, a Inverse, l'avorriment se'n va quan fem una activitat que realment ens omple.

Així doncs, no és suficient amb mantenir-se ocupat, ja que et pots avorrir mentre fas exercici, per exemple. Del que es tracta és de trobar una activitat que et fa fluir i no pensar en res més. A més, hi ha persones que tenen una predilecció innata a avorrir-se. És a dir, el seu cervell s'avorreix fàcilment, però no passa res.


Per fer front a aquesta situació, l'experta recomana analitzar les activitats que es realitzen en el dia a dia. És possible que cap d'elles sigui enriquidora i que per això et sentis desmotivat/da i avorrit/da. El que has de fer, doncs, és fer una llista amb activitats que sí que et motivin, així podràs recórrer a elles sempre que vulguis.

L'investigador de neurociència cognitiva recomana interpretar l'avorriment com un missatge del cervell per evolucionar. "El que estàs fent ara no està funcionant i necessites trobar alguna cosa més", diu. Per tant, esforçat a buscar allò que t'omple i veuràs com la teva vida canvia.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: