Logotip de Adolescents.cat

Què li passa al teu cos quan tens un orgasme?

per Redacció, el 21 d'abril de 2023 a les 06:00
L'orgasme és una de les sensacions més intenses que pot experimentar una persona i per això tothom vol experimentar-lo. I és que, no només t'aporta plaer, sinó que també et permet relaxar-te i millorar el teu humor.

 

Però, què és el que li passa el teu cos quan experimentes un orgasme?

 
Com explica la sexòloga australiana Chantelle Otten a Poosh, "fisiològicament, un orgasme és una resposta reflexa que involucra la contracció de diversos músculs, inclosos els músculs de l'úter, del sòl pelvià i de l'esfínter anal entre d'altres. El propòsit d'aquestes contradiccions és expulsar el semen en els homes i augmentar la probabilitat de fertilització en les femelles".

A més, el cos allibera grans quantitats de dopamina, la qual és capaç d'activar els centres de plaer del cervell. Però no és l'única substància que allibera durant el sexe, sinó que "a mesura que continua l'activitat sexual, l'organisme allibera altres substàncies químiques com l'oxitocina, l'endorfina i la prolactina", que tenen diferents efectes en les percepcions, sentiments i comportaments.

 

Així doncs, l'oxitocina et predisposa a una connexió emocional més gran amb l'altra persona; l'endorfina "és un analgèsic natural responsable de la sensació d'eufòria que sovint s'associa amb un orgasme"; i la prolactina és una hormona involucrada en el període refractari, és a dir, en el temps que et porta recuperar-te de l'orgasme i estar llest per a més batalla.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: