Logotip de Adolescents.cat

És bona la sincronització emocional amb la parella?

per Redacció, el 17 d'abril de 2023 a les 06:00
Estar sincronitzat/da emocionalment amb la teva parella pot semblar una cosa positiva, ja que facilita la compenetració i fa que coincideixin les vostres ganes de fer coses. Però segons una investigació publicada a la revista Emotions, no tot és tan bo com sembla.

Tenir una sincronització molt intensa pot alimentar dinàmiques emocionals negatives. Com explica la professora de psicologia Susan Krauss a la Universitat de Massachusetts Amherst, "és possible que cada un dels membres de la parella reaccioni amb sensibilitat als estats emocionals de l'altra persona, adopti fàcilment la seva perspectiva i demostri alts nivells d'empatia".


En altres paraules, si un dels dos està de mal humor li contagiarà aquest mateix mood a l'altra i es generarà un ambient negatiu. Així, es fa molt més difícil superar els conflictes. En canvi, si la relació ha estat molt ben cuidada i la relació és sana, contagiar les emocions pot ser positiu i pot ajudar a reforçar el vincle.

En tot cas, es tracta d'empatitzar amb la teva parella sense fer-te teus els seus sentiments. És a dir, veure'ls com una cosa externa i tenir presents les teves pròpies emocions.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: